Pigūs „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai: kiaulienos šašlykai su pomidorų salotomis
Atėjęs kalendorinis pavasaris atneša šilumą, kuria pagaliau galėsime pasimėgauti jau šį savaitgalį. Su šiluma ateina noras pasišildyti saulėje ir pasilepinti lauke gamintu maistu. Tad „Lidl” ekspertai kviečia nieko nelaukti ir pradėti grilio sezoną jau savaitgalį. O savaitgalio meniu nusimato išties gardus. Su specialiais „Lidl” pasiūlymais galėsite pasigaminti kiaulienos kumpio šašlyką su gaiviomis pomidorų salotomis.
Nuo šeštadienio „Lidl“ parduotuvėse pirkėjų laukia ypatingi kainų pasiūlymai. Kilogramą šviežio kiaulienos kumpio, kuris puikiai tiks griliaus sezono pradžiai, galėsite įsigyti už 2,99 Eur. Puikia kaina pasipuoš ir slyviniai pomidorai. Tądien kilogramas jų kainuos tik 0,99 Eur. Atsigaivinti padės arba marinavime pasitarnaus gazuotas natūralus mineralinis vanduo „Perkūnas“, kurį įsigysite vos už 0,19 Eur.
Pasirūpinus prekėmis už mažas kainas, belieka marinuoti kiaulienos kumpį ir ruošti garnyrą. „Lidl“ ekspertai išduoda paslaptį – vienas geriausių mėsos marinavimo būdų yra naudojant mineralinį vandenį. Jis puikiai minkština mėsą ir suteikia jai dar daugiau sultingumo.
Pavasario pradžios kiaulienos kumpio šašlykai marinuoti su mineraliniu vandeniu:
- 1 kg kiaulienos kumpio;
- 500 ml gazuoto mineralinio vanduo „Perkūnas“;
- 3 vnt. svogūnų;
- 1 vnt. citrinos;
- Prieskonių šašlykams;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pomidorų salotoms reikės:
- 6 vnt. pomidorų;
- 1 vnt. svogūno;
- 1 saujelė kalendros;
- 0.5 a.š. druskos;
- Pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
Pirmiausia pamarinuokite kiaulieną. Kiaulienos sprandinę supjaustykite stambesniais gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Ant mėsos uždėkite stambiai pjaustytų svogūnų, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Viską užpilkite gazuotu mineraliniu vandeniu, sudėkite prieskonius, pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite. Druskos kiekį koreguokite pagal mineralinio sūrumą, jei sūresnis – druskos dėkite mažiau. Vėliau atidėkite į šalį ir leiskite mėsai įgauti visų reikiamų skonių.
Taip pamarinuotą marinuotą šašlyką galima kepti jau po 2 valandų, jei norite, jog marinatas įsigertų labiau, palaikykite marinuotą kiaulieną ilgiau.
Prieš kepdami nuimkite svogūnų gabaliukus, kad kepant jie nesusviltų. Mėsą maukite ant iešmų bei kepkite, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių.
Kol mėsa kepa, pasiruoškite gaivias pomidorų salotas, kurios papildys keptą šašlyką saldžiarūgščiais skoniais. Pomidorus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Pirmiausia juos perjaukite pusiau, o tuomet supjaustykite riekelėmis.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir išskirstykite bei dėkite ant pomidorų. Kalendras susmulkinkite ir pabarstykite ant pomidorų su svogūnais. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Palikite paruoštus pomidorus pastovėti apie pusvalandį, kol visi skoniai susimaišys. Salotomis mėgaukitės kartu su šašlykais.
Skanaus!