Pokylių stalo žvaigždė – kalėdinis vaisinis punšas: netikėti faktai ir receptas

Spindintys 1955-ieji. Flirtas siurbčiojant punšą / Getty nuotrauka
Spindintys 1955-ieji. Flirtas siurbčiojant punšą / Getty nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žurnalas „Legendos“
A
A

Jis mėgstamas dėl aromatingumo ir šventinės dvasios: jei žinai, kad ragausi PUNŠO, gali nusiteikti, kad laiką leisi smagioje draugijoje. Tikėtina, kad visi būriuosis aplink impozantišką indą, iš kurio vėsus ar pašildytas vaisiais kvepiantis gėrimas keliaus į specialius puodelius.

Prieš kelerius metus Vest Indijoje, Barbadoso sostinėje Bridžtaune, kasinėdamas XVII amžiaus vietovę archeologas Frederickas H. Smithas aptiko punšo dubens liekanų. Tada dar vieno ir dar... Iš viso rado dvidešimt vieno dubens gabalėlių! Archeologo žodžiais, šukės liudija, kad tai – plačiai ir linksmai gyvenusio žmogaus asmeninio būsto vieta.

Tyrinėtojo manymu, tą patį galima pasakyti apie daugelį to laikotarpio regiono gyventojų. Praėjus daugybei metų mados pasikeitė – šiandien prašmatnūs punšo dubenys ant švenčių stalo puikuojasi retai.

KOKTEILIŲ TĖVAS

Punšas visuotinai laikomas seniausiu kokteiliu, iš kurio, kaip teigiama, kilo kelių gėrimų maišymo tradicija. O kur paties punšo šaknys?