R.Šakalytė-Jakovleva – apie šeimos ir draugų pamėgtą jos bulvinį patiekalą: kepė ir per Naujuosius

Renata Šakalytė-Jakovleva / TV3 nuotr.
Renata Šakalytė-Jakovleva / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

TV laidų vedėja ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva pažįstama ne vienam televizijos žiūrovui. Moteris visuomet juos pasitinka su šypsena, o savo laidos pašnekovus priima su begaline empatija ir rūpesčiu. Tačiau tai ne vienintelė moters veikla, kuri reikalauja didelio jos dėmesio.

Kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Renata atskleidė, kad šeimos puoselėjimas taip pat pareikalauja didelio įsitraukimo, todėl ne visuomet darbus ir šeimos reikalus pavyksta suderinti tinkamai. Kaip teigė TV3 laidų vedėja, balansą jai padeda išlaikyti keletas dalykų, rašoma pranešime spaudai.

„Kartais visko suderinti nepavyksta, todėl reikia turėti pertrauką ar atostogas nuo turimų darbų, susidėlioti prioritetus. Tuomet ir atsiranda balansas. Visuomet reikia įsivertinti savo jėgas ir neapsimetinėti, kad yra gyvenime sričių, kurios nukenčia, jei kažkuriai vienai iš jų skiri daugiau dėmesio. Aš ne kartą esu sakiusi, kad mano prioritetas – šeima, vaikai ir sveikata“, – atviravo R.Šakalytė-Jakovleva.

Kalbėdama apie šeimyninio gyvenimo užkulisius, moteris teigė, kad gaminti savo šeimos nariams mėgsta, tačiau visgi, kai kurių patiekalų ji neruošia.

„Aš nesu pyragų ar tortų kepėja. Nekepu ir sausainių. Kartais, žinoma, išimčių būna. Tačiau aš gaminu maistą, kurį valgo mano vyras, vaikai ir draugai, todėl dažniausiai gaminu pagrindinius patiekalus. Tikrai ne desertus“, – apie maisto gamybą pasakojo Renata.

Anot Renatos, vieną jos gaminamą patiekalą pamilo ne tik jos šeimos nariai, bet ir draugai.

„Firminio patiekalo, tikriausiai, neturiu, bet legendiniu jau tapo mano gaminamas kugelis. Visuomet draugai sako, kad šis patiekalas jiems labai patinka. Jį kepiau ir per Naujuosius metus. Šį patiekalą aš labai mėgstu ir moku jį gaminti įvairiais būdais“, – kalba TV laidų vedėja.

Nors maisto gamyba neatsiejama moters kasdienybė, tačiau būtent dėl savo mitybos įpročių jai teko išgyventi ir sveikatos problemų. Norėdama jas išspręsti, Renata turėjo smarkiai pakoreguoti savo gyvenimo būdą.

„Viskas pasikeitė, kai aš susitvarkiau savo valgymo režimą. Visuomet tuo pačiu metu valgau pusryčius, pietus ir vakarienę. Taip pat sumažinau patiekalų porcijų dydžius ir atsisakiau įpročio persivalgyti. Anksčiau buvau linkusi tai daryti. Susitvarkiusi visus šiuos dalykus pastebėjau, kad pradėjo mažėti svoris. Žinoma, prie to teigiamai prisidėjo ir aktyvi, fizinė veikla, vandens vartojimas. Pakeisti mitybos įpročius pasirinkau todėl, kad vakarinis valgymas išprovokuodavo skrandžio problemas. Tuomet supratau, kad vakarienę turiu valgyti anksčiau“, – apie pasikeitusius mitybos įpročius pasakojo pašnekovė.

Renata Šakalytė
Renata Šakalytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasakodama apie sveikatos pokyčius ir savo šeimą, Renata atviravo ir apie santykį su vyro mama.

Kaip teigė TV laidų vedėja, puikūs santykiai su anyta leidžia joms praleisti nemažai laiko ne tik šeimos susibūrimuose.

„Anyta yra labai gera mano draugė. Aš esu dėkinga visatai, likimui, kad su ja aš turiu tokį santykį. Pavyzdžiui, į Barseloną mes skridome drauge. Drauge aplankėme ir Romą, Londoną. Man su ja labai gera ir smagu. Tai yra labai didelė dovana ir vertybė turėti tokį santykį su anyta. Mitą, kad marti nesutaria su anyta, aš daužau į šipulius“, – pasakojo R.Šakalytė-Jakovleva.

Artėjant vienai gražiausių pavasario švenčių – Velykoms, moteris taip pat sutiks su anyta.

Anot Renatos, tokios šventės būna labai įsimintinos, nes anyta palepina visą šeimą savo ruoštais patiekalais.

„Mūsų velykinis stalas būna gausus, nes dažniausiai Velykas švenčiame pas uošvius. Mano anyta gamina labai skaniai. Ji gamina įvairiausius firminius patiekalus – įvairiausių rūšių silkę, kiaušinius, kepsnius, vyniotinius. Pas mus švenčių stalas būna gausus, gražus ir skanus“, – apie artėjančią šventę pasakojo pašnekovė

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 10 val. per TV3.