Retai atviraujanti R.Šakalytė-Jakovleva – apie santykius su anyta: netikėtas faktas ir jos receptas
Renatos Šakalytės-Jakovlevos ir virtuvės šefo Gian Lucos Demarco draugystė užsimezgė prieš daugelį metų, todėl jis puikiai žino, kokia stipri ir pozityvia energija trykštanti yra žinoma TV laidų vedėja. „Kai nėra kamerų, ir mane supa žmonės, kuriuos pažįstu, ir kuriais pasitikiu, aš galiu labiau atsipalaiduoti. Tuomet esu labiau italė, nei lietuvė“, – jam pritarė ir Renata.
Gian Luca Demarco puikią bičiulę R.Šakalytę-Jakovlevą pakvietė į savo studiją kitokiai nei įprasta laidai „La maistas“. Renata visą gamybos procesą perėmė į savo rankas, negana to, paruošė tokį patiekalą, kuris tikram italui tapo pačiu didžiausiu iššūkiu, rašoma TV3 pranešime spaudai.
Nors pati Renata žiūrovams jau seniai žinoma, jos asmeninis gyvenimas visuomet buvo paslėptas po 9 užraktais. „Tai – sąmoningas sprendimas. Su vyru esame sutarę, kad daugiau kalbame apie darbus ar tai, kas mums patinka, bet ne apie tai, kaip mes gyvename“, – atviravo ji.
O kaip verda šeimos gyvenimas jaukiausiame namų kambaryje – virtuvėje? Renata pripažino, kad ji gamina kur kas dažniau nei vyras, tačiau ir jos antroji pusė turi ištobulinusi keletą receptų, kuriuos ruošia nepriekaištingai. Omletas – vienas iš jų.
„Pati esu didelė lietuvių virtuvės gerbėja – man skanu ir kugelis, ir cepelinai. Mėgstu žaisti su prieskoniais, kvapais, konsistencijomis ir netgi spalvomis. O jei turiu daugiau laiko, kartais iš patiekalų sugalvoju netgi paveiksliukus, sudėlioju įmantrybes“, – pasakojo R.Šakalytė-Jakovleva.
Savo pokalbį Gian Luca ir Renata pratęsė virtuvėje. Tiesa, išgirdęs, ką ketina gaminti Renata, žinomas vyras neslėpė ne tik nuostabos, bet ir lengvo išgąsčio, mat ji nusprendė sumaišyti du ingredientus, kurie, italų nuomone, niekuomet nedera.
„Gaminsime patiekalą, kurį labai mėgsta mano mergaitės. Tai – makaronų salotos, kurios gali būti valgomos ir šiltos, ir šaltos. Jos ruošiamos su vištiena ir ananasais“, – pasakojo ji, o Gian Luca paskelbė, kad ananasai – pats tikriausias išbandymas jo ir Renatos draugystei.
Šį receptą žinomai moteriai parodė jos anyta Olivja. „Mes su anyta sutariame nuostabiai. Ji – viena geriausių mano draugių“, – netikėtą faktą atskleidė žinoma moteris.
Norėdami pasigaminti Renatos patiekalą namuose, iš pradžių į puodą įpilkite vandens ir įberkite druskos, o vandeniui užvirus, supilkite ir makaronus. Juos virkite pagal instrukciją, esančią ant pakuotės.
Per šį laiką galite pradėti ruošti ir vištieną. Ją supjaustę gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tuomet vištieną pagardinkite prieskoniais – druska, pipirais, saldžiąja paprika, ciberžole, raudonėliu ir cinamonu.
Tuomet išvirusius makaronus suberkite į dubenį, pridėkite iškepusią vištieną, gabalėliais pjaustytus konservuotus ananasus ir viską išmaišykite su nedideliu kiekiu majonezo. Jei norite, galite patiekalą pagardinti ir žalumynais.
Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3.