Romantiškam piknikui: fantastiški duonos traškučiai su lašiša
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
Pagaliau vasara ir tas metas, kai galima įgyvendinti mažas svajones ir crazy idėjas, kurioms reikia šilto oro ir vandens. Apie tai ir šis, #26 kartas, žymintis mano projekto vidurį. Kas nenorėtų su draugais ar dviese šiltą vasaros vakarą įmerkti kojų į gaivų upelį ir paragauti vasaros skonių ir spalvų – patiekalų, kuriuose žaidžia šviežios daržovės, uogos ir ryškios spalvos.
Su virtuvės šefu Pauliumi Koncejalovu išsiruošėme į būtent tokią fotosesiją ir kūrėme romantišką „ir aš taip norėčiau“ atmosferą.
DUONOS TRAŠKUTIS SU LAŠIŠA
- 4 riekės juodos duonos traškučio
- 200 g rūkytos lašišos
- 12 raudonų vyšninių pomidorų
- 8 geltoni vyšniniai pomidorai
- 8 ridikėliai
- 4 mažos morkytės
- Šaukštas grietinės
- Druskos, pipirų
CITRININIAM UŽPILUI:
- 2 citrinos
- 50 g cukraus
- 7 g druskos
- 100 ml aliejaus (saulėgrąžų ir alyvuogių per pusę)
GAMINIMAS:
- Duonos traškutį, kad neslidinėtų, patepkite grietine ir padėkite į lėkštę.
- Paruoškite daržoves. Pomidorus ir ridikėlius perpjaukite perpus, morkas kelias minutes apvirkite karštame vandenyje.
- Ant duonos dėkite pjaustytą lašišą, daržoves. Sumaišykite visus užpilo ingredientus ir juo pagardinkite sumuštinį. Pabarstykite druska ir pipirais.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt