Šašlykų draugai – kefyras, mineralinis vanduo, pomidorų sultys: išbandykit 3 receptus
Jau paruoštų šašlykų galima lengvai nusipirkti, tačiau kai kurie žmonės jaučia azartą ir malonumą viską daryti patys. Jei jūs iš tokių ar tiesiog kartą kitą nutarėt paeksperimentuoti, verta prisiminti receptus, kurie reikalauja vos kelių ingredientų. Visi jie laiko patikrinti, o šašlykams marinuoti naudojamas ir svogūnai, ir mineralinis vanduo, ir pomidorų sultys. Belieka rinktis, gaminti, kiek luktelėti, o tada kept ir skanaut!
Su kefyru marinuoti šašlykai
Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos sprandinės;
- 1,5 l kefyro;
- 1,5 kg svogūnų, supjaustytų griežinėliais;
- 2 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskonių;
- druskos.
Gaminame:
1. Mėsą supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, dėkite į dubenį, apibarstykite prieskoniais. Suberkite svogūnų griežinėlius, darsyk gerai išmaišykite (galima ir rankomis). Galiausiai užpilkite kefyru.
2. Indą su mėsa uždenkite ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms, o geriausia – pernakt.
3. Iki kepimo likus maždaug pusvalandžiui, pabarstykite mėsą druska, o tada metas verti ant iešmų ir kepti ant įkaitinto grilio.
Su mineraliniu vandeniu marinuoti šašlykai
Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos sprandinės (galite naudoti ir vištieną);
- 1 citrinos išspaustos sultys;
- 3 svogūnai;
- 500 ml silpnai gazuoto mineralinio vandens;
- druskos.
Gaminimas:
1. Supjaustykite mėsą panašaus dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
2. Į kitą vidutinio dydžio dubenį išspauskite sultis iš citrinos, čia pat sutarkuokite svogūnus, gerai išmaišykite. Gautą masę pilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite rankomis. Tuomet supilkite mineralinį vandenį, uždenkite ir marinuokite šaltai mažiausiai 3 val., bet galima ir pernakt.
3. Verkite ant iešmų, pabarstykite druska ir kepkite ant įkaitinto grilio.
Su pomidorų sultimis marinuoti šašlykai
Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos (galit išbandyti ir jautieną ar vištieną);
- 1 stiklinė pomidorų sulčių;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- aitriosios paprikos miltelių (jei mėgstate aštriau, bet nebūtina);
- druskos.
Gaminimas:
1. Supjaustykite mėsą panašaus dydžio gabaliukais ir sudėkite į dubenį.
2. Pomidorų sultis sumaišykite su aitriosios paprikos milteliais (jei naudojat), sutarkuotu svogūnu ir sutraiškytomis česnako skiltelėmis.
3. Gautą mišinį supilkite ant mėsos, gerai apvoliokite ir palikite marinuotis kelias valandas.
4. Suverkite ant iešmų, pabarstykite druska ir kepkite ant įkaitinto grilio.
Jei visgi pritrūksite laiko marinuoti mėsą patys ar norite išbandyti, ką sukūrė meistrai, rinkitės LIDL grilio produktų linijos „Grill&Fun“ gaminius. Ilgai neužtruksite, o geras skonis garantuotas!