Sekmadienio pietums – blynai

Blynai su skumbre / Shutterstock nuotr.
Blynai su skumbre / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Blynai – universalus patiekalas. Keisdami tešlą, įdarus ir pagardus galite išsikepti pačių įvairiausių, įtiksiančių kiekvienam šeimos nariui.

Blynai su rūkyta skumbre

Jums reikės: 8 bulvių, kiaušinio, 2 šaukštų džiūvėsėlių, didelio svogūno, nemažos rūkytos skumbrės, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, nemažo ryšulėlio svogūnų laiškų, aliejaus kepti.

  • Skumbrę išdarinėkite, dalį supjaustykite mažais kubeliais, kitą – nemažais griežinėliais.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos.
  • 4 bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sumeskite į gilų dubenį.
  • Kitas keturias sutarkuokite, nusunkite išsiskyrusį skystį, taip pat krėskite į dubenį.
  • Suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmaišykite skumbrės kubelių.
  • Dviem šaukštais formuokite blynelius ir iškepkite aliejuje.
  • Blynelius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, ir sluoksniuokite lėkštėse su dideliais skumbrės gabalėliais bei kapotais svogūnų laiškais.
  • Galite tiekti su lydytu sviestu ar mėgstamu grietinės pagardu.

Varškėčiai su uogomis

Varškės blyneliai
Varškės blyneliai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 300 g rikotos, 200 g riebios varškės, 100 g kukurūzų miltų, šaukštelio kepimo miltelių, po šaukštą cukraus ir kokosų drožlių, žiupsnelio vanilinio cukraus, šaukštelio nutarkuotų mandarinų žievelių, miltelinio cukraus ir stiklinės šaldytų mėlynių arba šilauogių papuošti, kokosų aliejaus kepti.

  • Rikotą ir varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  • Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi.
  • Į dubenį su rikota ir varške suberkite kukurūzų miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, vanilinį cukrų, tarkuotas mandarino žieveles.
  • Viską labai gerai išsukite.
  • Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
  • Iš tešlos šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite juos karštame kokosų aliejuje.
  • Tiekite su milteliniu cukrumi ir atšildytomis uogomis.

Batatų ir špinatų blyneliai

Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 4 batatų, 300 g varškės sūrio, kiaušinio, šaukštelio kepimo miltelių, 2 šaukštų krakmolo, šaukštelio džiovintų bazilikų, pagal skonį druskos, pipirų, saujelės šviežių špinatų lapelių, aliejaus kepti, graikiško jogurto tiekti.

  • Batatus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.
  • Varškės sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite į batatų masę.
  • Kiaušinį išplakite ir taip pat supilkite.
  • Ten pat suberkite kepimo miltelius, krakmolą, bazilikus, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
  • Špinatus nuskabykite nuo kotelių, smulkiai supjaustykite ir suberkite į tešlą.
  • Viską gerai išmaišykite ir drėgnomis, geriausiai aliejumi pateptomis rankomis formuokite nedidelius blynelius.
  • Juos apkepkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.
  • Tiekite su graikišku jogurtu.

Lietiniai su kremu ir uogomis

Lietiniai su kremu
Lietiniai su kremu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 160 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 300 ml pieno, nubraukto šaukšto krakmolo, kiaušinio, šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos.

Kremui: 250 g tepamojo varškės sūrelio, 200 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų sutirštino karamelinio pieno.

Tiekti: mėgstamo jogurto, šviežių arba šaldytų uogų.

  • Lietinių tešlai dubenyje iki vientisumo sumaišykite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius, pieną, krakmolą, kiaušinį, cukrų. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.
  • Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų miltai.
  • Iškepkite nedidelius lietinius ir, kol gaminsite kremą, laikykite juos šiltai.
  • Kremui tepamąjį varškės sūrelį sumaišykite su karameliniu pienu ir įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  • Paruošta mase aptepkite lietinius, sulankstykite juos trikampėliais ir tiekite su jogurtu ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis.
{recipe|5095}
{recipe|5093}
{recipe|4818}
{recipe|4215}
{recipe|3604}
{recipe|3459}
{recipe|2727}
{recipe|3172}