Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę: atskleidė lietuvius sužavėjusio patiekalo receptą

Kotryna Starkienė, šilkinis humusas / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė, šilkinis humusas / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Visą pavasarį žiūrovus džiuginusi paprastai paruošiamais, tačiau kiekvieno skoniui tinkančiais patiekalais, Kotryna Starkienė su žiūrovais jau atsisveikins. Tačiau ji visiems atskleidė dar tris nepakeičiamus vasaros receptus – tegul karščiausias metų sezonas prasideda gardžiausiais skoniais!

Vasara ne vienam siejasi su gausiais draugų susibūrimais gamtoje. O kaip bičiulius ir artimuosius nustebinti ypatingais, daug laiko neatimančiais patiekalais? Kotryna tikrai žino atsakymą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę
Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę / TV3 nuotr.

„Paskutinėje laidoje gaminsiu šilkinį humusą bei sočias salotas su steiku, o desertui – plikytą kremą su šviežiomis braškėmis. Tai – puikūs vasariški patiekalai, kuriuos paruošite greitai ir nesudėtingai!“ – žada ji.

Salotų ir deserto receptas – laidoje „Kotrynos burtai“, o ko reikia pastaruoju metu itin išpopuliarėjusiam humusui, ji dalijasi jau dabar.

Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę
Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę / TV3 nuotr.

Humusui reikės:

  • 500 g virtų avinžirnių;
  • 130 g sezamų pastos Tahini;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 citrinų sulčių;
  • trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • alyvuogių;
  • džiovintų pomidorų;
  • žalumynų;
  • prieskonių (Kotryna naudoja saldžiosios paprikos miltelius bei kuminą).

Gaminimo eiga:

  • Nuo virtų avinžirnių nulupus odeles, sudėkite juos į virtuvinį kombainą. Čia pridėkite ir sezamų pastą, česnakus, druską bei supilkite citrinų sultis ir dalį alyvuogių aliejaus. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, įpilkite daugiau aliejaus bei šiek tiek virinto vandens.
  • Kai humusą perkelsite į lėkštę, papildomai apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi bei pagardinkite alyvuogėmis, džiovintais pomidorais ir sukapotais žalumynais. Galiausiai apiberkite humusą saldžiosios paprikos milteliais bei kuminu ir patiekite svečiams!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadienį, 11.30 val. per TV3.