Švęskime vasarą drauge su naujuoju žurnalo „Ji“ numeriu!

Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Mielosios, jau galite atsiversti naują, dažais kvepiantį 23-iąjį „Ji“ žurnalo numerį. Šįkart jis teminis – skirtas šventėms gamtoje. Taip pat jūsų laukia dovana – knygelė „Iškylos užkandėlės“, kurioje rasite net dvylika receptų!

Vasara – tuoktuvių, krikštynų, išleistuvių metas, kai vilioja švęsti gamtoje, po atviru dangumi. Norite susikurti tikrą šventę sau, artimiesiems ir draugams, bet neturite galimybės samdyti profesionalių renginių organizatorių? Pasinaudokite jų patarimais. Plačiau apie tai skaitykite numerio temą „Rengiame šventę gamtoje“.

Naujajame numeryje jūsų laukia įdomių pašnekovų. Jau ketvirtus metus Vilniuje ir antrus Kaune vasaromis miesto erdvėse vyksta gatvės maisto festivalis „Open Kitchen“. Apie tai, kaip šį renginį priima kauniečiai ir miesto svečiai, apie jo užkulisius ir kasdienybę pasakoja renginio Kaune organizatorė Irutė Tumaitė. Smalsu? Atsiverskite interviu „Per darbo pertrauką – piknikas!“.

Receptų knygelė
Receptų knygelė / Redakcijos archyv.

Vasara – geros nuotaikos ir linksmybių laikas, kai daugelis svarbiausių (ir net tik) gyvenimo švenčių vyksta gamtoje ar kitoje atviroje erdvėje. Svarbu paisyti reikalavimų aprangai, net jei šiltas oras diktuoja savo madas. Kokie jie, sužinosite atsivertę straipsnį „Kokia proga, tokia ir suknelė“.

Net jei šventė vyksta gamtoje, per oficialų renginį, iškilmingą ceremoniją svarbu paisyti etiketo. Jis padeda visiems svečiams jaustis gerai, išvengti nemalonių incidentų ir užtikrina puikią nuotaiką. Ką daryti, jei, tarkim, pavėlavote į ceremoniją, pamiršote dovaną, nuotaiką gadina įkyrus svečias, patarimų negaili etiketo žinovė Živilė Sederevičiūtė-Pačiauskienė straipsnyje „Svečių etiketas“.

Na, o mėgstantiems keliauti, iškylauti gamtoje, pravers straipsnis „Renkamės šaltkrepšį“. Vasarą tai tikras išsigelbėjimas. Kai kepina saulutė, nešiojamame šaldytuve maistas nesugenda, o gėrimai išlieka vėsūs ir maloniai gaivina. Patariame, kokių šaldomųjų krepšių yra ir į ką atkreipti dėmesį juos perkant.

Sensacijų būna ir kulinarijos pasaulyje. Viena iš pastarųjų – kepiniai su aktyvintąja anglimi. Skeptikai paklaustų, ar ne geriau įdėti kakavos, jei jau taip norisi tamsios spalvos. Ne, nes kakava suteikia išskirtinai desertinį skonį, o anglis – tik neįprastai juodą spalvą, todėl puikiai tinka ir nesaldiems kepiniams! Plačiau apie tai skaitykite straipsnį „Kepiniai su anglimi“.

Turbūt ne kartą įsitikinote, kad svarbu ne vien valgio skonis, bet ir kaip jis patiektas. Ir gardžiausias kepsnys plastikinėje lėkštėje neatrodys viliojančiai, o jei jis bus patiektas originaliai bei estetiškai, taip ir trauks paragauti! Daugiau sužinosite atsivertę straipsnį „5 idėjos, kaip patiekti maistą“.

Vasara, rodos, tetrunka akimirką. Todėl vos atšilus orams norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke, pasilinksminti draugų kompanijoje. Deja, poilsį ir nuotaiką gali sugadinti įvairūs netikėtumai. Kokie pavojai slypi pramogaujant gamtoje ir kaip jų išvengti, skaitykite straipsnyjeKaip išvengti gamtoje slypinčių pavojų“.

Į jūsų šventę neatvyko fotografas, su kuriuo susitarėte iš anksto ir sumokėjote avansą? Renginių organizatorius scenarijų pakeitė taip, kad šventės nesinori prisiminti? Fotografas atsisakė atiduoti visas vestuvių nuotraukas? Ką vertėtų žinoti rengiant šventę ir kaip apsisaugoti nuo įvairių nesusipratimų – straipsnis „Kad šventė nepaliktų kartėlio“.

Smagių akimirkų švenčiant gamtoje!