„Buvo laikas, kai priaugau svorio. O pakeitusi mitybos įpročius ne tik sulieknėjau, bet ir atradau naują veiklą. Pradžioje į savo paskyrą kėliau receptus, kad pati nepamirščiau, kaip gaminti sugalvotus sveikesnius patiekalus. Netrukus pastebėjau, kad sekėjų ir besidominčių originaliais receptais vis daugėja“, – pasakoja beveik keturiasdešimt tūkstančių sekėjų turinti tinklaraščio „Skaniai sveikai“ įkūrėja Aušra PETRONIENĖ (34).
Anglų filologijos studijas baigusi Aušra dirbo administracinį darbą, kurį laiką – vadybininke logistikos įmonėje. Bet pomėgis gaminti maistą pamažu virto pagrindine veikla. Ypač kai šeimoje gimė dukros – vasarą Smiltei sueis ketveri, Liepai – dveji. Dabar Aušra reklamuoja maisto produktus, kuria patiekalų nuotraukas bei vaizdo įrašus. Ir rašo jau trečią elektroninę kulinarinę knygą.
„Norėjau, kad vaikai valgytų sveikiau, – taip nukrypau į vaikų mitybą. Ir auditorija socialiniuose tinkluose ėmė formuotis panaši – mamos, nežinančios, ką pagaminti vaikams, kad šie valgytų, – pasakoja. – Nesu iš tų, kurios vaikus kasdien maitina vien dešrelėmis ir makaronais su sūriu. Aišku, dukros gan išrankios. Stengiuosi, kad valgytų viską, bet taip turbūt tiesiog nebūna. Man svarbu maistą paruošti ir patiekti taip, kad jos norėtų bent paragauti. Todėl kai kuriuos ingredientus tenka slėpti... Pavyzdžiui, dukros nevalgo kruopų. Bet sumalu, paslepiu jas įvairiausiuose kepsneliuose, blyneliuose. Daržoves irgi tenka slėpti, nes pačios rinktųsi vien agurkus.“