Maistas, gėrimai ir kelionės – šie trys žodžiai geriausiai apibūdina vyno ir vandens someljė, „Urte Consulting“ įkūrėją Urtę MIKELEVIČIŪTĘ (37), todėl diskutuoti apie gastronomiją ir naujų kraštų pažinimą ji galėtų be atokvėpio. O pokalbiai jos namuose dažniausiai vyksta prie valgomojo stalo, ant kurio draugams patiekia savo kulinarinius atradimus.
„Manęs dažniausiai klausia, ne ką mėgstu, o ar apskritai valgau“, – nusijuokia. Pažįstantys Urtę ar bent jau sekantys ją instagrame supranta priežastį: visa jos paskyra mirga nuo įvairiausių valgių nuotraukų ir vaizdo įrašų, tik štai ji pati tokia liekna, kad sekėjams kyla abejonių, ar iš tiesų bent vieno jų kada ragavo. „Valgyti aš mėgstu. Net labai! Tik greitai pajuntu sotumą, valgau mažomis porcijomis, neretai aplenkiu organizmui nepalankius užkandžius. Čipsų, krekerių, saldžių ir sūrių skrudintų užkandukų man galėtų ir nebūti. Kaip ir visokiausių šokoladukų“, – pasakoja.