„Lenktynininkai nėra įnoringi. Jiems svarbiausia, kad Dakare maistas būtų saugus ir skanus“, – žino lenktynininko Vaidoto Žalos ekipažo mityba Saudo Arabijoje rūpinęsis virtuvės šefas, maisto technologas Gediminas ENDRIUKAITIS (39).
„Turėjau malonumą ten dalyvauti trečią kartą“, – sako iš Dakaro burbulo grįžęs Gediminas. Prisimena, kad šis ralis jo gyvenime atsirado gana netikėtai. Anksčiau kitus konsultavęs, koks galėtų būti lenktynininkų meniu, prieš trejus metus sulaukė Vaidoto Žalos klausimo: „O gal norėtum vykti pats?“
„Ilgai galvojau, ar noriu, ar man to reikia, – visgi tenka viską Lietuvoje palikus išvažiuoti trims savaitėms. Tačiau pasvarsčiau, kad tokių galimybių daugiau gali ir nepasitaikyti, todėl priėmiau iššūkį, – prisimena. – Dabar man tai – tobulas būdas užbaigti praėjusius ir pradėti naujus metus. Galva išsivalo – pamiršti darbus, buitį, atsikratai susikaupusių nereikalingų minčių. Tai – pagrindinė priežastis, dėl ko patinka ten būti.“