Vaikų dienos vaišės

Tėtis ir dukra / Vida Press nuotr.
Tėtis ir dukra / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Didesnių ar mažesnių vaikų yra dažnoje šeimoje, todėl paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir prasminga, ir gražu. O kad nereikėtų stumdytis eilėse prie kavinių, siūlome vaišes paruošti pačioms. Be to, naminiai valgiai kur kas gardesni!

Virtiniai su vištiena ir naminiu pomidorų padažu

Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 300 g miltų, žiupsnelio druskos, šaukšto alyvuogių aliejaus, 300 g maltos vištienos, saujelės parmezano, šaukšto maltų riešutų, 120 g riebaus varškės sūrio, žiupsnelio muskato, šaukšto sviesto.

Padažui: 600 g pomidorų, 2 svogūnų, saujelės bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus (kepti).

  • Virtinių tešlai miltus su druska persijokite į gilesnį dubenį, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite alyvuogių aliejų, labai gerai išmaišykite ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Suformavę rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad tešla taptų glotni.
  • Įdarui šakute maigytą vištienos faršą apskrudinkite svieste. Sužerkite riešutus, pagal skonį berkite druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
  • Nukaitę keptuvę, faršą krėskite į dubenį ir sumaišykite su tarkuotu varškės sūriu ir parmezanu.
  • Tešlą iškočiokite, stiklinaite išspauskite skritulius (galite virtinius gaminti ir kitos formos), ant kiekvieno krėskite po truputį įdaro, sulenkite pusiau ir užspauskite kraštelius.
  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite.
  • Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepkite aliejuje. Kai apskrus, suberkite pomidorus, druską, pipirus ir ant mažos kaitros kaitinkite, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės.
  • Tada suberkite kapotus bazilikus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min., nuvarvinkite ir patiekite su paruoštu naminiu padažu.

Purūs mieliniai blynai su uogomis

Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 15 g šviežių mielių, 1,5 stiklinės miltų, 4 kiaušinių, po 150 ml pieno ir grietinėlės, 120 g sviesto, pusės stiklinės vandens, šaukšto nutarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį vanilinio cukraus, pagal skonį įvairių miško uogų, vanilės ankšties, lydyto sviesto (blynams aplieti).

  • Mieles sutrupinkite šakute, suberkite į dubenį, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu, gerai išmaišykite ir pusvalandžiui padėkite šiltai, kad suputotų.
  • Vanilės ankštį perpjaukite ir išskobtas sėklytes suberkite į mieles.
  • Atskirtus kiaušinių trynius supilkite į dubenį.
  • Miltus persijokite į dubenį su mielėmis, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, tešlą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Galiausiai labai atsargiai, kad nesubliukštų, įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Paruoštą tešlą uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir bent 2 val. padėkite šiltai, kad pakiltų maždaug dvigubai.
  • Iš pakilusios kepkite pasirinkto dydžio blynus, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, ir išdalykite į lėkštes.
  • Apliekite lydytu sviestu ir tiekite su mėgstamomis uogomis.

Pica-širdelė

Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 stiklinės miltų, šaukštelio mielių, po šaukštą cukraus ir alyvuogių aliejaus, stiklinės šilto vandens, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 6 didelių pomidorų, po 150 mocarelos ir tarkuoto brandinto sūrio, 200 g virtos vištienos filė, 2 skiltelių česnako, šaukšto džiovintų bazilikų, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą picai: į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 40 min.
  • Į suputojusias mieles suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, pagal skonį berkite druskos ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Ją vėl dėkite į dubenį ir palikite šiltoje vietoje valandai, kad paaugtų.
  • Aliejuje pakepinkite kapotas česnako skilteles, suberkite nuluptus ir susmulkintus 4 pomidorus, džiovintus bazilikus ir troškinkite ant nedidelės kaitros, kol sutirštės. Paruoštą padažą ataušinkite.
  • Iš pakilusios tešlos iškočiokite didelį vidutinio storio lakštą, išpjaukite nemažas širdeles, ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite vištienos gabalėlius, griežinėliais pjaustytus likusius pomidorus, suberkite tarkuotą mocarelą ir brandintą sūrį.
  • Kepkite picą iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
  • Tiekite su šviežiais bazilikų lapeliais.

Daržovių keksiukai su pievagrybiais

Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 kiaušinių, 150 ml pieno, 280 g miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 200 g cukinijos, svogūno, 150 g pievagrybių, 25 g sviesto, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, čiobrelių.

  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite.
  • Cukiniją stambiai sutarkuokite.
  • Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste.
  • Suberkite tarkuotas cukinijas, smulkintus pievagrybius, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir kepkite, kol masė sutirštės. Nukėlę keptuvę, leiskite atvėsti.
  • Kiaušinius gerai išplakite, sumaišykite su pienu, atvėsinta pievagrybių ir cukinijų mase.
  • Suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, džiovintus čiobrelius, sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formeles.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Traškūs vafliai

Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 kiaušinių, 250 ml pieno, 125 g sviesto, vanilės ankšties, šaukštelio kepimo miltelių, 250 ml miltų, 65 g cukraus, žiupsnelio druskos, mėgstamų uogų.

  • Vanilės ankštį perpjaukite, išskobkite sėklytes, suberkite jas į pieną ir užkaitinkite.
  • Miltus dubenyje sumaišykite su kepimo milteliais.
  • Atskirtus kiaušinių trynius iki vientisumo išplakite su cukrumi.
  • Baltymus kitame inde išplakite iki standžių putų.
  • Sviestą ištirpinkite vonelėje virš garų, supilkite į miltus.
  • Ten pat pilkite kiaušinių plakinį, atvėsintą pieną, įberkite šiek tiek druskos ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Užmaišytą tešlą palikite brinkti mažiausiai valandą kambario temperatūroje.
  • Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vafliukus ir tiekite su uogomis.
  • Gražu apibarstyti milteliniu cukrumi.
{recipe|5133}
{recipe|1228}
{recipe|2638}
{recipe|3025}
{recipe|3566}
{recipe|3754}
{recipe|5464}