Vaisių ir uogų kokteiliai: ką privalote išbandyti?
Dabar pats geriausias metas savo organizmui įteikti vieną didžiausių vasaros dovanų – tikrą vitaminų bombą. Vaisiai ir uogos, kupini mums naudingų mikroelementų, pagardinti dar vienu kitu ingredientu gali tapti puikiais pusryčiais ar nekaloringa vakariene.
Trumpai tariant, skinkite, trinkite ir ragaukite: vos pora minučių, o jūsų rankose jau puikuosis sveikutėlis užkandis! Uogas ir vaisius galite maišyti su pienu, sultimis, jogurtu, kefyru, paskaninti linų sėmenimis, dribsniais, riešutais, medumi ir daugybe kitų ingredientų.
Greičiausiai kiekvienas atrasite sau priimtiną skonį, tiesiog leiskite eksperimentuoti. Tačiau, kad nenusiviltumėte, verčiau venkite kokteilius gardinti riebiais ingredientais, tarkime, ledais, šokoladu, grietinėle, pirktinėmis saldžiomis sultimis iš pakelio ir pan.
Tuomet jūsų palyginti sveikas kokteilis pavirs riebiu ir saldžiu desertu. Gal ir skanu, tačiau kasdienis mėgavimasis tokiais gėrimais tikrai gali jums padėti priaugti svorio, o juk to norime tikrai ne visos.
- Kokios uogos tinka? Griebkite vyšnias, braškes, žemuoges, trešnes, mėlynes, nokti pradedančias avietes ar šilauoges, juoduosius ir raudonuosius serbentus, agrastus.
- Iš vaisių idealu rinktis bananus, kurie ir sotūs, ir sveiki, kivius, visus kitus kaulavaisius (persikus, nektarinus, abrikosus, slyvas), netgi arbūzus ar melionus.
- Tinka ir šaldytos gėrybės, taip pat špinatai, salotos, petražolės, salierai.
Jūsų dėmesiui – receptų ruošinukas!