Vakarėlis namuose pagal K.Starkienę: patiekalai, kuriais svečius nustebinsite vos per valandą

Kotryna Starkienė ir jos šokoladiniai keksiukai / Stopkadro nuotr.
Kotryna Starkienė ir jos šokoladiniai keksiukai / Stopkadro nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-04-22 10:29
AA

Tikriausiai visi yra susidūrę su atveju, kai pradėję galvoti, kokį restoraną pasirinkti draugų susitikimui, galiausiai iš didžiulės jų galybės nebepajėgia išsirinkti nė vieno. Viename per garsiai groja muzika, kitame – graži aplinka, bet ne toks gardus maistas, o štai trečiame, žiūrėk, paliksi pusę atlyginimo… Kotryna Starkienė šio šeštadienio laidoje „Kotrynos burtai“ primins apie namų žavesį – būtent čia, pasitelkus jos receptus, sukursite geriausią vakarėlį. O svarbiausia, kad gardžius patiekalus paruošite itin greitai!

Vienam iš tokių vakarėlių visus laidos žiūrovus ji šį šeštadienį pakvies ir pati – žinoma moteris atskleis, kas svarbiausia gerai draugų vakarienei.

„Viskas, ko reikia, yra skanus maistas, gera kompanija ir taurės gaivinančio gėrimo! Šį šeštadienį gaminsime jautienos tartarą su traškiomis bulvytėmis ir šokoladinį pyragaitį su apelsinų grietinėle. Ir visa tai – vos per valandą!“ – dar vieną kulinarinę savo paslaptį atskleidė K.Starkienė.

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Kaip pasigaminti tartarą, pamatysime laidoje, o deserto receptu K.Starkienė skuba pasidalini jau dabar.

Šokoladiniams pyragaičiams reikės:

  • 150 g juodojo šokolado;
  • 120 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 80 g. cukraus;
  • šaukšto miltų;
  • šlakelio konjako.

Gaminimo eiga:

Sviestą su šokoladu ištirpinkite puode. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Į ją supilkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį bei viską gerai išmaišykite. Supilkite konjaką ir persijotus miltus. Atsargiai viską išmaišykite. Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu ir supilkite tešlą, paliekant šiek tiek vietos. Kepkite orkaitėje 190 C temperatūroje apie 10-12 minučių.

Iškepusius pyragaičius išimkite iš orkaitės ir ant keksiukų formos viršaus uždėkite medinę lentelę, kuri pilnai uždengtų visus pyragaičius. Atsargiai apverskite formą, kad pyragaičiai atsidurtų ant lentelės. Beliks atsargiai perkelti pyragaitį ant lėkštės, šalia įdėti šaukštą apelsininės grietinėlės ir papuošti kakava.

Apelsininei grietinei reikės:

  • puodelio šaltos grietinės;
  • šaukšto ar dviejų cukraus pudros;
  • apelsino.

Gaminimo eiga:

Šaltą grietinę gerai išplakite su cukraus pudra bei apelsino sultimis.

Kotrynos Starkienės šokoladiniai keksiukai / TV3 nuotr.

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.