Ypatingam vakarui: marinuotos lašišos receptas

Marinuota lašiša / „52 kartai“ nuotr.
Marinuota lašiša / „52 kartai“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.

Receptas: MARINUOTA LAŠIŠA

Kiek: 1 žmogui

Sudėtingumas: lengva

Reikės:

200 g lašišos;

100 g burokėlių;

1 citrinos;

6 morkų;

100 ml sezamų aliejaus;

Salotų lapų;

Druskos, pipirų;

30 g ikrų;

10 g japoniškų pabarstukų furikake arba truputį vasabi pastos.

Gaminimas:

1. Užmarinuokite lašišą su burokėliais, citrina, sezamų aliejumi, furikake pabarstukais arba vasabi pasta. Lašišą sudėkite į indą su salotų lapais ir truputį apvirtomis morkomis. Pagardinkite ikrais, druska ir pipirais.

Patarimas:

Furikake - japoniški pabarstukai, gaminami iš prieskonių, džiovintos žuvies, daržovių. Juos galite pakeisti vasabi pasta.

52 kartai
52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

Skanaus!

Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt