Ypatingam vakarui: marinuotos lašišos receptas
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.
Receptas: MARINUOTA LAŠIŠA
Kiek: 1 žmogui
Sudėtingumas: lengva
Reikės:
200 g lašišos;
100 g burokėlių;
1 citrinos;
6 morkų;
100 ml sezamų aliejaus;
Salotų lapų;
Druskos, pipirų;
30 g ikrų;
10 g japoniškų pabarstukų furikake arba truputį vasabi pastos.
Gaminimas:
1. Užmarinuokite lašišą su burokėliais, citrina, sezamų aliejumi, furikake pabarstukais arba vasabi pasta. Lašišą sudėkite į indą su salotų lapais ir truputį apvirtomis morkomis. Pagardinkite ikrais, druska ir pipirais.
Patarimas:
Furikake - japoniški pabarstukai, gaminami iš prieskonių, džiovintos žuvies, daržovių. Juos galite pakeisti vasabi pasta.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt