Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg
Žuvis yra bene dietiškiausias produktas. Žuvies baltymai organizme yra įsisavinami 93–98 proc., o mėsos – 87–89 proc.
Savo verte žuvies baltymas nenusileidžia mėsai, nes turi visas nepakeičiamas aminorūgštis. Žuvis – tai vitaminų ir mikroelementų šaltinis, visko ir neišvardinsi. Kaip rašo tinklalapis 10diet.net, žuvies dieta yra tiesiog panacėja nuo perteklinių kilogramų. Jos laikantis per savaitę galima netekti apie 2 kilogramų.
Mėsoje ir paukštienoje yra labai nežymūs omega-3 riebiųjų rūgščių kiekiai, o žuvyje šių medžiagų tikras lobynas. Gydytojai solidarūs – kuo daugiau ant jūsų stalo jūrų produktų, tuo geresnė savijauta.
Pirmadienis
- Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos aliaskinės rudagalvės menkės, arbata/kava be cukraus.
- Pietūs: daržovių sriuba, lašiša su 150 g rudų ryžių ir sojų padažu.
- Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
- Vakarienė: juoda duona, 200 g kalmarų su 50 g korėjietiškų morkų salotų.
Antradienis
- Pusryčiai: kepta plekšnė, prie arbatos – 3 džiovinti vaisiai.
- Pietūs: raugintų daržovių sriuba, 2 žuvies kotletai su 2 riekelėmis juodos duonos.
- Pavakariai: 150 g vaisių.
- Vakarienė: silkė pataluose, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus, keletas migdolų riešutų.
Trečiadienis
- Pusryčiai: 2 riekelės juodos duonos su eršketu, prie arbatos 3–4 graikiški riešutai.
- Pietūs: burokėlių sriuba be mėsos, kiaušinis su raudonais ikrais, troškintų kopūstų porcija.
- Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
- Vakarienė: 300 g krevečių, arbata/kava be cukraus, bet su šaukšteliu džemo arba medaus.
Ketvirtadienis
- Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintos aliaskinės rudagalvės menkės, 100 g šviežio ridiko. Prie arbatos/kavos be cukraus – padžiovinta baltos duonos riekelė su plonu džemo sluoksniu.
- Pietūs: žuvienė (iš ešerio, starkio ir kuprės), 100 g sūdyto upėtakio, 2 keptos bulvės.
- Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
- Vakarienė: 200 g kalmarų su agurku ir sojų padažu, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava.
Penktadienis
- Pusryčiai: 150 g ant garų gamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos Atlanto menkės, prie kavos/arbatos be cukraus – baltos duonos riekelė su džemu.
- Pietūs: daržovių sriuba su žuvies frikadelėmis, 100 g keptos plekšnės, 150 g ryžių, sojų padažas.
- Pavakariai: 150 g vaisių.
- Vakarienė: 200 g kalmarų, 50 g korėjietiškų morkų, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus.
TAIP PAT SKAITYKITE: Dieta pagal Zodiako ženklą: kaip efektyviai mesti svorį
Šeštadienis
- Pusryčiai: 2 ruginės duonelės su raudonais ikrais, arbata su medumi.
- Pietūs: žuvienė, virta skumbrė su salotomis iš jūros kopūstų.
- Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
- Vakarienė: 2 žuvies kotletai su svogūnais ir troškintomis morkomis, arbata/kava be cukraus, 70 g vaisinio šerbeto.
Sekmadienis
- Pusryčiai: 150 g virtos žuvies su tarkuotomis morkomis. Prie arbatos/kavos – kelios figos.
- Pietūs: žuvienė, gabalas žuvies pyrago.
- Pavakariai: 150 g vaisių.
- Vakarienė: 300 g virtų krevečių, 150 g ryžių, arbata/kava be cukraus, 2 avižiniai sausainiai.
Rekomendacija: šios dietos laikykitės kas antrą savaitę arba dvi savaites, o po to dvi savaites valgykite kitaip ir tada vėl grįžkite prie šios dietos dviem savaitėms. Taip darykite, kol svoris susireguliuos.