Žygimantas Barysas – apie mėgstamiausią vaikystės patiekalą ir vizitine kortele tapusius cepelinus

Žygimantas Barysas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotrauka
Žygimantas Barysas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Maistas sujungia. Būdų padėti kariaujančiai Ukrainai, ją palaikyti yra visokių“, – sako televizijos laidų vedėjas, keliautojas, žurnalistas Žygimantas BARYSAS (37). Dabar net jo mėgstamiausias vaikystės patiekalas – Kijevo kotletas – tapo daugiau nei gardžiu maistu...

Kijevo kotletų prieš karą jis yra ragavęs Ukrainos sostinėje. Ten išbandė ir patiekiamų paprastesnėse vietose, ir prašmatniame restorane „Kanapa“. „Man patinka, kaip ukrainiečiai iš paprastų dalykų moka paruošti gardžių patiekalų su cinkeliu, – žavisi televizijos laidos „Sveiki atvykę“ vedėjas. – Tai įkvepia kulinariniams ieškojimams. Beje, be galo mėgstu jų barščius.“

Kas yra Kijevo kotletai, jis žino nuo mažumės. Kai vaikystėje gyveno Kaune, tėtis jų kartais nupirkdavo restorane ir parnešdavo puode visai šeimai su tuo metu dar retenybe – skrudintomis bulvytėmis. „Mokykloje tarp bendraamžių būdavo populiaru pildyti anketas, kuriose visi įrašydavo ir klausimą apie mėgstamiausią patiekalą. Visada atsakydavau, kad tai – „Kijevas“, – juokiasi prisimindamas. – Sakydavau, kad ir koks esu sotus, jam visada rasiu vietos.“