5 maisto produktai, kurie degina riebalus

Moteris valgo aitriąją papriką / Shutterstock nuotr.
Moteris valgo aitriąją papriką / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Norite pagreitinti medžiagų apykaitą? Rinkitės jums ir jūsų organizmui draugiškus produktus. Štai penki, kurie tiks ir dabar, vasaros metu, ir tuomet, kai už lango spaus šaltukas.

Kokosų aliejus

Kvapnus, puikiai tinkantis maisto gamybai, be to, gausus gerųjų riebalų, be kurių neišsiversime. Kokosų aliejus padeda išvengti persivalgymo, malšina potraukį maistui, kai užklumpa alkio priepuoliai. Verta žinoti, kad geriausia jį vartoti mažais kiekiais.

Keli valgomieji šaukštai aliejaus, sumaišyti su rytiniu kokteiliu, – puikus pasirinkimas. Be to, kokosų aliejus mažina cholesterolio ir kūno riebalų kiekį, kovoja su Alzheimerio liga ir netgi spuogais, padeda numesti svorio, sukelia sotumo jausmą.

Avižos

Iš jų galite virti košę, idealiai tinkančią pusryčiams, – avižose gausu ir vitaminų, ir mikroelementų. Taip pat kruopose aptiksite skaidulų, dėl kurių ilgiau jaučiamės sotesni. Rašoma, kad avižos gerina virškinimą, taip pat padeda pašalinti iš mūsų organizmo riebalų perteklių. Beje, valgydami skaidulų turinį maistą dar ir džiaugsitės plokštesniu pilvu.

{recipe|3375}
{recipe|3935}
{recipe|1769}

Žalioji arbata

Joje yra katechinų, kurie aktyvuoja organizmo medžiagų apykaitą ir padeda kovoti su kūno riebalais bei svoriu. Beje, prisiminkite ir dar vieną faktą – žaliojoje arbatoje gausu kofeino, tad gerti ją geriausia ryte.

Jei sumanėte lieknėti ar atsikratyti celiulito, gerkite kokybišką žaliąją arbatą, mat ji taip pat šalina toksinus ir šlakus. Be to, aktyvina kraujotaką, gerina atmintį, šalina nuovargį, žvalina ir stiprina imuninę sistemą. Žalioji arbata prilyginama porcijai vaisių salotų. Puodelyje žaliosios arbatos flavonoidų, kurie veikia kaip antioksidantai, keturiskart daugiau nei stiklinėje apelsinų sulčių.

Taip pat skaitykite: Pačios veiksmingiausios dietos plokščiam pilvui

Kajeno paprikos
 

Kaip ir visose aitriosiose paprikose, taip ir šioje aptiksime sudėtinę dalį kapsaiciną.  Kapsaicinas – tai paprikose esanti, medžiaga, nuo kurios kiekio priklauso jos aštrumas. Jis padeda gydyti nervines ligas, nerimą, taip pat puikiai tinka ir nuo skausmo, pavyzdžiui, kurį sukelia artritas. Kapsaicinas naudingas virškinimo sistemai, kadangi greitina medžiagų apykaitą, gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo.

Aitrioji paprika
Aitrioji paprika / Shutterstock nuotr.

 Špinatai

Žali špinatų lapeliai – tikros antioksidantų saugyklos. Todėl manoma, kad špinatai gali apsaugoti nuo ligų, kurias sukelia suaktyvėję laisvieji radikalai: vėžio, širdies ligų, padidėjusio kraujospūdžio, kataraktos. Per dieną pakanka suvalgyti stiklinę šviežių supjaustytų špinatų arba pusę stiklinės troškintų. Patiekalų su špinatais galite gamintis visus metus. Juose mažai kalorijų, tačiau gausu skaidulų. Jausitės sotesni ilgesnį laiką, taip pat džiaugsitės greitesne medžiagų apykaita.

{recipe|956}
{recipe|2764}
{recipe|2348}