Grilio atradimas: šašlykus su kefyru bei mangų sultimis norėsis kartoti ir kartoti
Kad šašlykus pagardina kefyras, žino ne vienas „šašlomanas“, tačiau 15min skaitytojas Dovydas kviečia gaminant mėsą nepamiršti ir sulčių. Šiuo atveju – mangų ar ananasų, kurios, suvienijusios jėgas su kefyru, leis šašlykui karamelizuotis ir papildys jį skoniu. Tiesa, galimas šalutinis poveikis po grilio vakarėlio – komplimentų jūra, kuri jums daugiau neleis sėdėti sudėjus rankų per kitus šeimos/draugų sambūrius, mat teks gaminti išsijuosus!
Šašlykų ingredientai 3-4-iems žmonėms:
- Sprandinė arba vištiena, 1 kg
- Kefyras, 300ml
- Ananasų arba mangų sultys, 200ml
- Lydytas sviestas, 50g
- Sultys iš 2-iejų ar 3-ijų žaliųjų citrinų
- Juodieji pipirai, 1 virtuvinis šaukštas
- Malta saldžioji paprika, 1 virtuvinis šaukštas
- Malta aštrioji paprika, 1 virtuvinis šaukštas
- Kuminas, 1 virtuvinis šaukštas
- Smulkintas česnakas, 1 virtuvinis šaukštas
- Raudonėlis , 1 virtuvinis šaukštas
- Bazilikas, 1 virtuvinis šaukštas
- Du raudonieji svogūnai, smulkinti
Gaminimas
Skysčius sumaišome dideliame puode, iš lėto maišydami supilame sviestą. Sudedame visus minėtus prieskonius, taip pat ir smulkintus svogūnus. Prieskonių kiekį galima reguliuoti pagal skonį.
Kefyras ir sultys leis mėsai karamelizuotis, papildys ją skoniu. Sviestas pagerins tekstūrą, o laimo sultys padės mėsą suminkštinti ir pridės gaivumo. Marinuoti galima ir 6 valandas, tačiau skaniausia, jeigu mėsą marinuosime visą parą.
Iš patirties galiu pasakyti, kad marinatas tinka tiek kiaulienai, tiek vištienai. Šašlykui naudoju kiaulienos mentę arba sprandinę.
Supjaustome šašlyką. Kepam iš lėto ant ugnies, pagal visas šašlykų kepimo taisykles (priklausomai nuo temperatūros ir šašlykų dydžio). Iškepus juos reikėtų sukrauti į puodą ir jį uždengus dar pašildyti 5min ant mažos ugnies.
Skanaus!