Grilyje kepta dorada – tobulas patiekalas be jokio vargo

Kepta dorada / Skaitytojos nuotr.
Kepta dorada / Skaitytojos nuotr.
Šaltinis: Reklama
A
A

„Kokį marinatą naudoti? O kokius prieskonius? Kaip kepti, kad nebūtų sausa? Kepkite doradą ir nebus problemų“, – juokauja 15min skaitytoja Meilutė, atsiuntusi mums savo receptą. Jis paprastas, bet garantuoja puikų rezultatą, tad kviečiame išbandyti ir jus!

Jums reikės:

  • doradų (kiekvienam valgytojui - po žuvį),
  • citrininių prieskonių,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia doradą išdarinėjame. Nuskutame žvynus ir labai atsargiai prapjauname pilvą, kad nepažeistume tulžies ir ji neišsilietų, nes tokiu atveju valgydami jausime kartumą.

Išdarinėtą žuvį nuplauname ir nusausiname. Ištriname citrininiais pipirais, druska ir aliejumi. Dedame į šaldytuvą pasimarinuoti valandžukei.

Kepame ant grotelių, vis pavartydami, maždaug 20 minučių.

Patiekiame su žaliomis daržovėmis. Skonis fantastiškas!

Dėkojame Meilutei už receptą!