Gurmaniška vakarienė per 15 minučių: jautienos išpjova su grybų padažu

Jautiena su grybų padažu / Shutterstock nuotr.
Jautiena su grybų padažu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai
A
A

Jautiena – labai vertinga mėsa, vis dar nepelnytai retai atsidurianti ant mūsų stalo. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ mėsininkas Dainius Bartošius dalinasi jautienos išpjovos receptu, kuris niekada nenuvils.

Lengvai ir greitai pagaminami kepsneliai su malonaus skonio tirštu padažu.

Reikės:

  • 2 vnt. šviežios jautienos išpjovos gabaliukų,
  • 4 valg .š. sviesto,
  • 1 puodelio pjaustytų pievagrybių,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 valg. š. miltų,
  • ½ arbat. š. pipirų,
  • ½ arbat. š. druskos,
  • 2/3 puodelio mėsos sultinio.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir iškepkite išpjovą, kiekvieną pusę po 5-6 minutes. Atidėkite šiltai.

  2. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, grybus, miltus. Įpilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

  3. Į lėkštę įdėkite kepsnius ir užpilkite padažu.

Skanaus!