Mėsos marinatai, be kurių šią vasarą neišsiversite
Marinatas mėsą minkština, ji tampa sultinga, aromatinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Užkietėję mėsos kepėjai žino savo marinatų paslaptis, tačiau mes jomis pasidalinsime!
Marinuota mėsa greičiau iškepa ir tampa labai gardi.
Marinuota mėsa greičiau iškepa ir tampa labai gardi.
Aišku, vienokie marinatai tinka vištienai, kitokie kiaulienai, dar kitokie – žvėrienai. Išbandykite mūsų siūlomus.
Vištienai
Garstyčių
Jums reikės: garstyčių, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, kelių skiltelių česnakų ir mėgstamų žalumynų, šiek smulkintų saldžiųjų paprikų, lauro lapelių.
Kaip ruošti? Garstyčias sumaišykite su išvardytais ingredientais. Tada įberkite smulkintų saldžiųjų paprikų, pilkite citrinų sulčių, česnakų, berkite lauro lapelių ir žalumynų. Mėsą marinuokite bent pusdienį.
Citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus
Jums reikės: citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, kelių skiltelių smulkintų česnakų, šiek tiek kmynų, mėgstamų žalumynų.
Kaip gaminti? Visus ingredientus sudėkite į indą, skirtą mėsai marinuoti, ir gerai jais ištrinkite mėsą. Vištieną marinate laikykite bent pusdienį. Mėsa turėtų tapti minkšta ir sultinga.
Baltojo vyno
Jums reikės: baltojo vyno, apelsinų ir citrinų sulčių, šiek tiek tarkuotų imbierų, medaus, žalumynų.
Kaip ruošti? Į baltąjį vyną įpilkite apelsinų ir citrinų sulčių. Tada suberkite tarkuotus imbierus, dėkite šaukštelį kitą medaus ir mėgstamų žalumynų. Mėsą marinuokite bent 3 valandas.
TAIP PAT SKAITYKITE: Mėsos suktinukai
Kiaulienai
Sojų padažo
Jums reikės: sojų padažo, kelių smulkintų česnako skiltelių, šiek tiek krakmolo. Tokiame marinate kiaulieną laikykite 1 val.
Citrinų sulčių
Jums reikės: citrinų sulčių, šiek tiek vandens, griežinėliais pjaustytų svogūnų.
Kaip ruošti? Užmerkite kepsnius citrinų ir vandens skystyje, o mėsą uždenkite storu sluoksniu svogūnų griežinėliais. Šiame marinate kiaulieną laikykite kelias valandas.
Alyvuogių aliejaus ir ananasų sulčių
Jums reikės: alyvuogių aliejaus, ananasų sulčių, smulkintų svogūnų, kelių skiltelių smulkintų česnakų, sojų padažo, šauštelio ar kelių medaus.
Kaip ruošti? Visus ingredientus sudėkite į indą, skirtą mėsai marinuoti, ir gerai jais ištrinkite mėsą. Palaikykite kelias valandas ar pusdienį, o tada kepkite mėsą.
Žvėrienai
Raudonojo vyno ir sojų padažo
Jums reikės: raudonojo vyno, sojų padažo, rozmarinų, čiobrelių, šermukšnio uogų, raudonėlių. Beje, jei neturite šviežių prieskonių, tiks ir džiovinti.
Kaip ruošti? Visus ingredientus sudėkite į indą, skirtą mėsai marinuoti, ir gerai jais ištrinkite mėsą. Palaikykite kelias valandas ar pusdienį.
TAIP PAT SKAITYKITE: Vištienos iešmeliai