Pasipūtę, lengvi, tirpstantys burnoje: orkaitėje kepti varškėtukai
Deivydas Praspaliauskas ir jo kepti varškėčiai
Šaltinis: Reklama
A
A
Pasipūtę, lengvi, tirpstantys burnoje. Tokius varškėčius galima valgyti tris kartus per dieną! Kas gi jiems suteikia purumo? Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas atskleidžia šio recepto paslaptį.
Varškėtukams reikės:
- 200 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- stiklinės miltų,
- žiupsnelio cukraus,
- žiupsnelio cinamono,
- 50 g sviesto,
- tarkuotos laimo žievelės,
- arbat. šaukštelio kepimo miltelių.
Gaminimas:
Į varškę beriame cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, prasijotus miltus, tarkuotą laimo žievelę, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome, tačiau nepermaišome, kad varškėčiai nebūtų kieti, supilame ištirpintą sviestą.
Iš gautos masės šaukštu formuojame varškėčius, pavoliodami juos miltuose. Apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą.
Orkaitėje varškėčius kepame maždaug 10 minučių, kol jie sutvirtėja. Patiekiame su aviečių uogiene ir cukraus pudra.
Žiūrėkite video:
Taip pat skaitykite