Pasipūtę, lengvi, tirpstantys burnoje. Tokius varškėčius galima valgyti tris kartus per dieną! Kas gi jiems suteikia purumo? Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas atskleidžia šio recepto paslaptį.
Varškėtukams reikės:
- 200 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- stiklinės miltų,
- žiupsnelio cukraus,
- žiupsnelio cinamono,
- 50 g sviesto,
- tarkuotos laimo žievelės,
- arbat. šaukštelio kepimo miltelių.
Gaminimas:
Į varškę beriame cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, prasijotus miltus, tarkuotą laimo žievelę, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome, tačiau nepermaišome, kad varškėčiai nebūtų kieti, supilame ištirpintą sviestą.
Iš gautos masės šaukštu formuojame varškėčius, pavoliodami juos miltuose. Apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą.
Orkaitėje varškėčius kepame maždaug 10 minučių, kol jie sutvirtėja. Patiekiame su aviečių uogiene ir cukraus pudra.
Žiūrėkite video:
Taip pat skaitykite
- D.Praspaliauskas rekomenduoja: avinžirnių salotos su grietine ir lašiša
- D.Praspaliauskas rekomenduoja: traški tortilija su daržovėmis ir sultinga sprandine
- Plečiame kulinarinį akiratį: D.Praspaliausko fokačija ir duona su burokėliais – ant mūsų stalo
- D.Praspaliauskas rekomenduoja: greitiems pietums – makaronai su kiaulienos išpjova
- Pieno produktų linija, kuri pakerėjo D.Praspaliauską, tačiau gali būti ir ant jūsų stalo
- Grilių kol kas pavaduoja orkaitė: kepame nugarinę su daržovėmis