Pavasarinė morkų sriuba su riešutais
Jeigu paklaustume, kodėl naudinga valgyti morkas, turbūt visi choru pasakytumėte: „Nes sveika akims“! Bet ar užtenka sugraužti kelias morkas ir jau matysime kaip ereliai? Nuostabiosios morkų savybės ir vitaminas A pasisavinami tik su riebalais. Tai jeigu graužiate vienas morkas − taip, gausite skaidulų geresniam virškinimui, bet tikrai ne visą naudą. Todėl šįkart – dar neragauta pavasariška morkų sriuba su riešutais – padės gauti visas naudingąsias morkų savybes!
Reikės:
- 4 didelių morkų;
- svogūno;
- 100 g graikinių arba migdolų riešutų;
- natūralaus sultinio kubelio;
- 2 stiklinių vandens;
- stiklinės kokosų pieno;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų.
Paruošimas
Riešutus bent valandai pamirkykite vandenyje (galima ir per naktį).
Morkas nulupkite ir susmulkinkite (kuo smulkesnės, tuo greičiau išvirs). Svogūnus susmulkinkite ir šiek tiek apkepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
Į puodą sumeskite morkas, svogūnus, sultinio kubelį, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite, kol morkos bus minkštos smeigiant į jas šakute (apie 20 min).
Tuomet į sriubą suberkite nusausintus riešutus ir supilkite kokosų pieną, dar šiek tiek pavirkite, kol sutirštės.
Pabarstykite druska, pipirais ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Supilkite į lėkštes. Galima paskaninti riešutais, kalendra ar lapiniais kopūstais.
Daugiau sveikų receptų rasite Mitybologija.lt.