Simonos Burbaitės tobulas desertas – naminė granola
Sveikinu pagaliau sulaukus pavasario! O su juo ir daugiau saulės, ir šypsenų. Ne už kalnų jau ir vasara. Jei dabar norėsis kažko lengvo, greito, sveiko ir saldaus – turiu Tau ką pasiūlyti!
Pristatau karalienę granolą! Apskritai, granolą vadinčiau improvizacija. Ją kuo puikiausiai galima paruošti ir iš „likučių“ (lavina kūrybiškumą, jau patikrinta) – ką randi virtuvės spintelėse tinkamo, tą ir naudoji granolai paruošti.
Todėl receptas, kurį tau tuoj pasiūlysiu, tikrai dar ne galutinis. Drąsiai eksperimentuok! Keisk riešutus, pridėk mylimų sėklų ar džiovintų vaisių ir dar man papasakok, kokius ingredientus rinkaisi.
Granola dar puiki tuo, kad vėliau ją gali supilti į uždarą indą ir turėti puikų užkandį kad ir visai savaitei. Vadinasi, nereikia sukti galvos, ką valgysi.
Granola labai mėgstu skaninti jogurtą ir košes, jei tik turiu, nepamirštu pridėti šviežių uogų. Tiesiog tobulas desertas!
Reikės:
- Kelių šaukštų kokosų aliejaus (maniškis neskystas)
- Kelių šaukštų medaus (arba tiek, kiek norisi)
- Cinamono
- 2 saujų avižinių dribsnių (arba kitokių grūdų dribsnių)
- Saujos linų sėmenų
- Saujos žemės riešutų (galima naudoti ir kitokius riešutus)
- Saujos lazdyno riešutų
- Saujos kokoso drožlių
- Saujos sezamo sėklų
- Saujos moliūgo sėklų
- Saujos išmirkytų razinų
- Saujos džiovintų ir išmirkytų spanguolių
Kokosų aliejų, medų ir cinamoną pakaitink ant nedidelės keptuvės, kol viskas ištirps ir susimaišys (tik neužvirink!). Atskirai dubenyje sumaišyk visas sėklas, riešutus ir avižas. Tada užpilk paruoštą medaus ir kokoso aliejaus miksą,. Gerai viską išmaišyk.
Išklok skardą kepimo popieriumi, sukrėsk į ją granolą ir kepk 180°C apie 30 minučių. Kepdama viską vis pamaišyk (kokius 2-3 kartus), kad viskas tolygiai apskrustų. Ir būk budri – jei matysi, kad granola per greit skrunda, sumažink temperatūrą (mano pirmas blynas buvo prisvilęs).
Kai granola šiek tiek atvės, įmaišyk džiovintas spanguoles ir razinas.
Vuolia! Ir viskas! Skanaus.
Receptas paimtas iš www.simonaburbaite.com.