Sūrio desertas su uogomis
Desertai su uogomis nuodėmingai skanūs, nenuodėmingai lengvi ir netgi gali suvienyti namiškius – jei draugiškai išsiųsite visą šeimą į mišką uogų. Arba į turgų.
10–12 porcijų:
- pakelis aviečių želės,
- 125 g aviečių,
- 500 g braškių,
- 60 g miltelinio cukraus,
- 375 ml riebios plakamosios grietinėlės,
- 250 g grietinėlės sūrio,
- šaukštelis citrinų sulčių,
- 350 g paruošto vyniotinio su varške,
- 120 g šilauogių.
Želę ištirpinti 200 ml karšto vandens. Kai ištirps, įpilti 170 ml šalto vandens. Skystį supilti į stiklinį dubenį, kuriame patieksite desertą. Sudėti avietes (jos plaukios paviršiuje). Šaldyti, kol sustings.
Braškes susmulkinti. Pusę sudėti į prikaistuvį, suberti pusę miltelinio cukraus, supilti 15 ml vandens. Užvirinti, paskui sumažinti ugnį ir maišant pakaitinti apie 5 min., kol padažas ims tirštėti. Nukelti nuo viryklės ir leisti visiškai atvėsti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Grietinėlės sūrį gerai išmaišyti, įmaišyti šiek tiek plaktos grietinėlės ir likusį miltelinį cukrų. Supilti citrinų sultis, sudėti visą plaktą grietinėlę, išmaišyti.
Vyniotinį supjaustyti gabalėliais ir sudėti sluoksnį ant sustingusios želės. Suberti mėlynes, sukrėsti pusę grietinėlės ir sūrio mišinio. Užpilti braškių padažu. Dėti antrą vyniotinio sluoksnį, supilti visą padažą, sukrėsti dar vieną sluoksnį grietinėlės ir sūrio masės. Papuošti likusiomis uogomis. Laikyti šaldytuve, kol sustings.