Tinklaraštininkės pietūs „Hooters“ – išskirtinai vyriškoje kompanijoje
Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ autorė Roberta Venclovienė jau daugiau nei ketverius metus vadovaujasi auksine taisykle kasdien pietauti vis kitoje vietoje. Kviečiame jos atradimais bei įspūdžiais iš pietų įvairiuose žinomuose bei prabangiuose restoranuose pasidžiaugti ir jus. Ar jau žinote, kur pietausite šiandien?
Dažnai sulaukiu klausimo, ar dar yra tokių maitinimo vietų, kuriose nesu buvusi. Iš tiesų, nors jau daugiau nei ketverius metus sau taikau smagią taisyklę – stengtis kasdien pietauti skirtingoje vietoje, bet maitinimo vietų kaita mane lenkia ir dėl to dar neaplankytų vietų sąrašas neišsisemia.
Kai kurios maitinimo vietos keičiasi natūraliai, kitos pervertina savo galimybes ir turi nežemiškų lūkesčių. Šios kaitos plačiai nenagrinėsiu, nes noriu tikėti, kad visi, prieš atidarant naują restoraną ar kavinę, atsako į panašius klausimus sau patys.
Su šioje apžvalgoje aprašoma vieta yra truputį kitaip. Populiaraus ir labai garsaus vardo restoranas veikia įvairiose pasaulio šalyse, o štai prieš kelis mėnesius jo durys atsidarė ir mūsų sostinėje – Vilniuje.
Kartu su dviem kolegomis savo pietų pertraukai nusprendėme išbandyti „Hooters Lietuva“ sporto barą, į kurį atvykome prieš pat amerikietiškąjį Heloviną ar kitaip – mūsų lietuviškąsias Vėlines. Atvykę apie 13.30 val., galėjome pasirinkti iš daugybės laisvų staliukų, nes visoje erdvėje buvo užimti tik keli. Tiesa, prie jų sėdėjo tik vyriškos lyties atstovai (toks mažas įdomus pastebėjimas).
Būdami beveik vieni, galėjome ramiai apžiūrėti jaukiai įrengtą ir Helovinui papuoštą barą, pabendrauti ir įsiamžinti su tuo metu dirbusiomis dvejomis žaviomis padavėjomis, pasijuokti kartu su dar dviem dirbusiais vaikinais (daugiau apie juos vėliau) bei, žinoma, paragauti nerealiai skanių sparnelių. Bet apie viską iš pradžių.
Amerikoje, o tiksliau Floridoje gimusi sporto barų koncepcija, kada bare dirba trumpus oranžinius šortukus (taip, visuose „Hooters“ jie yra tos pačios spalvos) vilkinčios ir neretai įspūdingomis krūtinėmis galinčios pasigirti merginos, tapo tarptautine sensacija ir yra įgyvendinama net 29 skirtingose pasaulio šalyse. Į Lietuvą „Hooters“ atvežė Gintarė ir Darius Songailos, kurie viename iš interviu žiniasklaidoje pabrėžė, jog bare Vilniuje dirbsiančios padavėjos tiksliai žinos, kas yra išlaikyta gracija bei grakštus ėjimas. Jeigu mums to patikrinti ir nepavyko, bet bendrai maloniu ir draugišku aptarnavimu likome nudžiuginti.
Specialus dienos pietų variantas čia yra kasdien skirtingas, bet kainuojantis vienodai – 5,99 EUR, už kuriuos sulauksite vištienos sultinio su užkandžiu prie jo, galimybės pasirinkti iš dviejų karštų patiekalų bei stiklinės pasirinkto gaiviojo gėrimo (Cola, Sprite ar Fanta). Tądien mūsų visų trijų norai lėmė išbandyti tą patį derinį – vištienos sultinį su džiūvesėliuose apvoliotais ir gruzdintais sparneliais be kaulo bei kesadiliją su ant griliaus pakepta vištiena, svogūnais, paprikais ir chipotle padažu. Gėrimus rinkomės skirtingai, mane puikiai atgaivina geras mūsų Vilniaus vanduo.
Maisto sulaukėme pakankamai greitai, nors kadangi buvome labai išalkę, būtume džiaugęsi ir greitesniu pirmojo patiekalo pristatymu. Antrojo sulaukėme tikrai greičiau, nors jau ir mūsų pačių skrandžiai buvo aprimę.
Vištienos sultinys su kartu prie jo pateiktais bekauliais sparneliais buvo nuostabus pasirinkimas! Valgiau ir norėjau, kad tie gardžiai pagruzdinti sparneliai niekada nesibaigtų, nes tokių jų skanių ne taip ir lengva Vilniuje atrasti. Prie jų galėjome pasirinkti švelnų, pusiau ar labai aštrų padažą. Sultinys lengvas, tinkamo karštumo, nepersūdytas, dar paskanintas svogūnų laiškais.
Po iškeltos tokios aukštos kartelės, natūralu, jog tikėjomės ir antrojo patiekalo sužibėjimo. Gaila, bet jam, lyginant su pirmuoju, spalvų pritrūko. Ne, nebuvo blogai ar neskanu, bet tiek garnyro pateikimą, tiek pačios kesadilijos receptūrą dar galima tobulinti ir paryškinti šį patiekalą, kad ir dėl to norėtųsi čia sugrįžti. Dabar tikrai grįšime dėl sparnelių.
Aukščiau jau trumpai paminėjau ir šiame bare dirbančius vaikinus. Su jais pasijuokėme, kada jiems išsakiau lūkestį dėl jų aprangos. Jeigu bare dirbančios merginos paryškina savo figūras, kodėl ir vaikinams nepademonstravus raumeningų kūnų? Jie su šypsena atsakė, turintys „vieną paką“, o ne šešis.
Dar įdomus faktas, kad pirmasis „Hooters“ restoranas buvo atidarytas 1983 metais. Jį atidarė penki verslininkai ir atidarymo diena pasirinko balandžio pirmąją, nes jeigu jų verslo planas būtų neišdegęs, jį tuomet būtų buvę galima vadinti tiesiog pokštu. Pavadinimas šiam tinklui asocijuojasi su pelėdomis, kurios vaizduojamos ir kavinių logotipe, žinomos dėl kaukimo garsų (anglų kalba žodis Hooting reiškia kaukimą). Šis pavadinimas taip pat susijęs su šnekamojoje anglų kalboje vartojamu žodžiu, apibūdinančiu krūtis.
Visi trys vienbalsiai nutarėme, jog sugrįžti čia tikrai reikės. Ir ne tik dėl žavių aptarnavusių merginų, bet pirmiausia dėl dieviškų sparnelių.
Daugiau „Pietų pertraukos“ apžvalgų galite rasti: https://www.facebook.com/pietupertrauka/