Uogauti kartu su naujuoju žurnalo „Ji“ numeriu!

Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nors, pasak sinoptikų, ši vasara kiek vėsesnė, uogų sezonas įsibėgėja. Soduose raudonuoja braškės, serbentai, noksta agrastai, vyšnios, miškuose sirpsta mėlynės, avietės ir kitos uogos.

Iki soties pasimėgaukite gamtos gėrybėmis, o iš likusių ruoškite atsargas žiemai: šaldykite, virkite, džiovinkite (naudingų patarimų rasite atsivertę numerio temą Uogos žiemai: šaldytos ar virtos?“).

Taip pat naujajame, 25-ajame, „Ji“ žurnalo numeryje jūsų laukia dovana – knygelė „Vasariški desertai“ – 12 receptų skanėstų su uogomis! Kokia nors proga ar be progos, siūlome juos išbandyti. Juk vienos uogos kartais pabosta, o įmaišytos į pyragą ar kokteilį suteikia neįtikėtiną skonį. Nebūtina griežtai laikytis receptų. Eksperimentuokite ir atraskite naujus įdomius skonius!

Knygeles viršelis
Knygeles viršelis / Redakcijos archyv.

Joninių proga „Ji“ žurnale svečiuojasi būrėja Roma Vičienė, kurią daugelis vadina Lietuvos ragana. Moteris sako, kad tai priima kaip komplimentą. „Tiesa, gal kai ką nuvilsiu ir sugriausiu tuos raganiškus mitus, sklindančius apie mane. Ant šluotos neskraidau, mano namuose nėra kunkuliuojančio katilo su varlių akimis..., – atvirauja magijos žinovė. Plačiau apie tai, kaip veikia burtai, kokiais atvejais pavojinga lįsti į magijos pasaulį, koks iš tiesų raganų gyvenimas, skaitykite interviu „Visais laikais žmonėms aktualu meilė ir pinigai“.

Ištisus metus aktyviai televizijos projektuose dirbantis laidų vedėjas Mindaugas Rainys visada laukia atostogų. Tuomet ant pečių užsimeta kuprinę ir traukia į tolimus kraštus patirti neeilinių nuotykių. Didelio komforto, anot jo, nereikia, svarbiausia – kad nestigtų įspūdžių ir adrenalino! Apie tai skaitykite rubriką ŽMONĖS / taip ir ne“.

Trumpiausią metų naktį, sakoma, labiausiai veikia visokie burtai ir užkalbėjimai. Galite tuo įsitikinti ir patys. Jeigu norite pritraukti meilę, atjaunėti, pasinaudokite magiškais užkalbėjimais. Plačiau apie tai – straipsnis „Joninių ritualai“.

Niekada nevėlu atnaujinti garderobą. Imtis šio darbo ypač norisi, kai dangumi ritinėjasi saulė, o šiluma vilioja ilgiau pabūti lauke. Naujajame „Ji“ žurnalo numeryje pristatome penkias madingas vasaros aprangos tendencijas. Jas nesunkiai pritaikysite kiekviena. Patarimų ieškokite straipsnyje „Stilinga vasara“.

Vasara – atostogų metas. Tačiau nė vienas nesame apsaugotas nuo pavojų, nelaimingų atsitikimų, sveikatos sutrikimų, kurie poilsiaujant jas neretai apkartina. Ištikus bėdai, žinoma, kreipiamės į medikus. Ką privalu žinoti kiekvienam, kad nekiltų nesusipratimų, kad už greitosios kvietimą netektų susimokėti, skaitykite straipsnį „Kiek kainuoja greitoji pagalba?“.

„Gaivus limonadas!“, „Čeburekai, šaltas alus!“ – šias sparnuotas frazes esame girdėję kiekvienas… Gulėdami įkaitusiame paplūdimyje, dažnas ir užkimbame ant šio kabliuko. Manote, kad išgėrę šalto alaus ar saldžių vaisvandenių atsigaivinote? Toli gražu ne. Tai kuo gaivintis karštymečiu?! Patarimų negaili subalansuoto maisto akademijos „Pirmas šaukštas“ įkūrėja Rita Šilenskienė straipsnyje Kuo gaivintis vasarą“.

Tikriausiai ir jums tenka būti kolektyve, kur visi be paliovos vienas kitą traukia per dantį... Kodėl mūsų visuomenėje tiek daug ironijos, kuri yra sąmojingas, pridengtos formos pašiepimas? Ar įmanoma visiškai nesišaipyti? Plačiau apie tai – straipsnis „Ironija ar patyčios?“.

Vasaros savaitgaliai dažnai būna suplanuoti nuo pirmojo iki paskutinio. Bet jei turite bent vieną laisvą ir dar nežinote, ką galėtumėte smagaus per jį su vaikais nuveikti, siūlome visada mažiesiems įdomią pažintinę pramogą. Aplankykite Lietuvos zoologijos sodus! Kur ir kokių yra, sužinosite atsivertę straipsnįSavaitgalį – į zoologijos sodą!“.

Izoliuota, dideliais ledo blokais apjuosta patalpa – tokie senovėje buvo šaldikliai. Pirmosios elektrinės šaldymo kameros atsirado 1945 m. JAV. Tačiau tik 1953 m. pradėti gaminti mažesni, telpantys virtuvėje. Na, o dabar jų dydžių ir formų įvairovė tokia didelė, kad net sunku išsirinkti. Jeigu planuojate pirkti šaldiklį, patarimų rasite straipsnyje „Atsargas žiemai – į šaldiklį!.

Itališki sumuštinukai brusketos – puikus užkandis. Ant traškios paskrudintos duonos galite dėti mėgstamus sūrius, vaisius, daržoves, uogas, salotų lapus… Receptų ieškokite straipsnyje „Traškios brusketos iš Italijos“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo