Virtuvės gidas: kam ir kokie prieskoniai labiausiai tinka
Virtuvės specialistai žino, jog skirtinguose patiekaluose kiekvienas prieskonis atsiskleidžia vis kitaip.
Jeigu norite, kad ir jūsų patiekalai būtų skanūs bei aromatingi, privalote žinoti, kokie prieskoniai tinka tam tikriems patiekalams.
Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėliai.
Paukštienai: kmynai, mairūnai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, bazilikai.
Žuviai: lauro lapeliai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendra, aitriosios paprikos, garstyčios, krapai, čiobreliai.
Kepsniams ant grotelių: raudonieji, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, malti muskatiniai riešutai, kmynai, imbieras, aitriosios paprikos.
Laukinei paukštienai ir mėsai: čiobreliai, raudonėliai, kvapieji, raudonieji pipirai, kadagys.
Taip pat skaitykite: Skaniausi padažai šašlykams
Troškiniams: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, malti muskatiniai riešutai, gvazdikėliai.
Kopūstams: kalendra, pankoliai, kmynai, juodųjų garstyčių sėklos.
Bulvėms: kalendra, ciberžolė, kvapioji ferula.
Taip pat skaitykite: Originalūs būdai, kaip greitai užraugti agurkus
Ankštiniams: kmynai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, kalendra.
Marinatams: lauro lapeliai, kadagys (uogas deda į žvėrieną ir žuvį), krapų stiebai ir sėklos.
Kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžiai, kardamonas.
Taip pat skaitykite: Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatą
Kepimui: gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, sezamo sėklos, aguonos, vanilė.
Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapeliai, gvazdikėliai, anyžiai, kardamonas.