Ypatingas „52 kartai“ receptas rudeniui: jautienos kepsnys su grybais
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
„Nauja mano maisto fotosesija skirta įkvėpimui tiems, kurie nutars pagauti paskutines šiltas dienas gamtoje. Šį kartą - su skautu nuo 10-ies, šefu Andriumi Kubiliumi ir gardžiais itin lengvai paruošiamais patiekalais, kurie leis pakeisti įprastą meniu gamtoje į šį tą originalesnio ir įdomesnio. Tikiuosi, kad žiūrėdami nuotraukas pajusite miško atmosferą, dūmų kvapą ir pakviesite draugus dar vienam besibaigiančios vasaros nuotykiui su geru maistu. Kaip sako pats šio karto šefas, jei jau važiuojam į gamtą, nebūtina vadovautis stereotipu, kad čia tiks tik makaronai ir „tušonkė“ arba bulvės ir dešrelės, turint vos kelis tinkamus įrankius ir gerus ingredientus ir dar pridėjus vieną ingredientą, vardu fantazija, galima sukurti puikius patiekalus, kurie džiugins akis ir gomurį”, - pasakoja fotografas.
„Sapiegos bistro“ šefas A.Kubilius gamtoje siūlo pasigaminti itin paprastai paruošiamą upėtakio tartarą, ant laužo paruošti jautienos kepsnį su keptais grybais ir daržovėmis, desertui patiekti keptų vaisių ir išsivirti tikros miško arbatos.
Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 virtuvės meistrai, daugiausiai prisidedantys prie maisto kultūros puoselėjimo šalyje.
Receptas: Jautienos kepsnys su grybais
Reikės:
- 800 g brandintos jautienos nugarinės
- Baravykų
- Cukinijų
- Pastarnokų
- Bulvių
- Svogūnų
- Mairūno, čiobrelių
- Druskos, pipirų
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva
- Jautienos kepsnius kepkite griliuje arba ant laužo, naudodami groteles. Iškepę iki norimo paruošimo būdo ir leiskite mėsai pailsėti 5-6 minutes nuėmę nuo ugnies.
- Baravykus pakepinkite svieste su svogūnu, mairūnu, čiobreliais. Galite įdėti skiltelę česnako.
- Paruoškite daržoves. Cukinijas pakepkite svieste 4-5 minutes pagardinę druska ir pipirais, kad jų vidus liktų traškus. Pastarnoką kepkite 10-12 minučių.
- Jaunas mažas bulvytes išvirkite ir pakepkite svieste kartu su kitomis daržovėmis, kad gražiai apskrustų.
- Mėsą su baravykais ir daržovėmis patiekite lėkštėje. Pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt