„52 kartai“ receptai: keptas bananas su šokoladu ir karamele bei šaltalankių gėrimas
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
Asmeninį maisto fotografijos projektą „52 kartai“ šiemet įgyvendinantis fotografas Robertas Daskevičius pristato naują fotosesiją įkvėpimui, iš kurios idėjų galės pasisemti planuojantys romantiškiausią savo gyvenimo šventę – vestuves.
„Jei reikėtų išrinkti šventę, kur susirenka didžiausias būrys draugų, turbūt be abejonės tai būtų vestuvės. Todėl ši mano projekto fotosesija skirta vestuvių vakaro įkvėpimui. Nuo vietos iki dekoro, nuo gėlių iki stalo įrankių ir indų, nuo koncepcijos iki, žinoma, pačių maisto patiekalų – idėjų čia galima rasti viskam”, – sako fotografas ir kviečia paganyti akis į itin romantišką nuotraukų galeriją.
Šio karto patiekalai – šefo Jevgenij Volkov iš restorano „Apvalaus stalo klubo“ kūrinys. Kadangi fotosesijai pasirinkta erdvė miške, tad ir patiekaluose rasite miško skonių. Be to, visi patiekalai skirti tiems, kurį dievina grilių – čia ruošta viskas nuo užkandžio iki deserto. Virtuvės šefas siūlo griliuje „Big Green Egg“ rūkytą upėtakio užkandį su kiškio kopūstais, griliuje keptus ėriuko šonkaulius ir kumpį, o desertui – taip pat griliuje keptą bananą su lazdyno riešutais, šokoladu ir karamele.
Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 žymus ir aktyviai prie kulinarinio šalies gyvenimo prisidedantys virtuvės meistrai.
RECEPTAS: Šaltalankių gėrimas
- 100 g šaltalankių
- 200 g cukraus
- Karšto arba gazuoto vandens
Kiek: 4 žmonėms Sudėtngumas: lengva
1. Cukrų virkite su šaltalankiais, kol visiškai suvirs, tada nukoškite, kad liktų vientisa sirupo konsistencija. Šį gėrimą galite gerti karštą - tuomet į norimą kiekį sirupo pilkite karšto vandens. Jei norite šalto gėrimo - sirupą atskieskite paprastu gazuotu vandeniu.
RECEPTAS: Keptas bananas su šokoladu ir karamele
- 4 bananų
- 80 g šokolado
- 60 g lazdyno riešutų
KARAMELEI
- 100 g cukraus
- 50 ml vandens
- 20 g sviesto
- Žiupsnelis druskos
Kiek: 4 žmonėms Sudėtngumas: lengva
- Bananą su žieve kepkite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“, kol visiškai suminkštėja.
- Pagaminkite karamelę. Cukrų išlydykite puode, supilkite vandenį. Išmaišykite, dėkite sviestą ir druską ir dar pakaitinkite, kol gausite karamelę.
- Keptą bananą patiekite su karamele, kepintais lazdynų riešutais, patrupintu šokoladu.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt