Receptai saldiems susitikimams: braškių ir mėtų kokteilis bei Gintaro perlo desertas

Gintaro perlo desertas / „52 kartai“ nuotr.
Gintaro perlo desertas / „52 kartai“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.

Receptas: BRAŠKIŲ IR MĖTŲ KOKTEILIS

Kiek: 4 žmonėms

Sudėtingumas: lengva

Reikės:

600 g braškių;

50 g mėtų;

150 ml citrinų sulčių;

15 g palmių cukraus;

Ledukų.

Gaminimas:

  1. Sutrinkite braškes su cukrumi ir citrinų sultimis. Pridėkite ledukų, papuoškite mėtų lapeliais. Galite įpilti braškių sirupo.
Braškių ir mėtų kokteilis
Braškių ir mėtų kokteilis / „52 kartai“ nuotr.

Receptas: GINTARO PERLO DESERTAS

Kiek: 4 žmonėms

Sudėtingumas: sudėtinga

Reikės:

ĮDARUI

300 g nuluptų kriaušių;

150 g cukraus;

70 g medaus;

100 g vandens;

2 g agar-agar miltelių.

MEDAUS SAUSAINIUI

35 g sviesto;

40 g cukraus;

53 g kiaušinio (1 kiaušinis);

70 g pasukų;

6 g kepimo miltelių;

125 g medaus;

150 g miltų.

CINAMONO SIRUPUI

250 g vandens;

50 g medaus;

1 cinamono lazdelė;

1 citrinos žievelė.

KREMUI

6 g agar-agar miltelių;

50 g citrinos sulčių;

125 g grietinėlės;

250 g balto šokolado;

250 g grietinės;

20 g citrinos žievelės.

Gaminimas:

  1. Paruoškite įdarą. Supjaustykite nuluptas kriaušes mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir supilkite cukrų. Virkite viską ant silpnos ugnies, kol kriaušės ims karamelizuotis. Sudėkite medų ir vandenį į kitą puodą ir užvirkite, sudėkite agar-agar miltelius ir karamelizuotas kriaušes, tada viską supilstykite į mažas silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
  2. Paruoškite medaus sausainį. Cukrų ir sviestą išsukite vidutiniu greičiu plakikliu, pamažu supilkite kiaušinį. Sudėkite kepimo miltelius į pasukas ir supilkite jas į cukraus ir sviesto masę. Ant garų vonelės ištirpdykite medų ir supilkite jį į bendrą masę. Galiausiai sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite, kad būtų 3 cm storio ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių. Paikite atvėsti. Atvėsusį sausainį supjaustykite 4*4 cm dydžio kvadratėliais.
  3. Paruoškite cinamono sirupą. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir palikite atvėsti.
  4. Paruoškite kremą. Agar-agar miltelius ištirpdykite citrinų sultyse. Išplakite grietinę, kol pasidarys standi. Grietinėlę pakaitinkite su baltuoju šokoladu, kol šokoladas išsilydys, mišinį atvėsinkite ir lėtai sumaišykite su išplakta grietine. Į masę sudėkite citrinų sultis su agar-agar milteliais ir citrinos žievele. Masę sudėkite į didesnes silikonines formeles, užpildydami jas iki dviejų trečdalių. Į vidurį dėkite po gabalėlį paruošto kriaušių įdaro, tada iki galo kremu užpildykite silikoninę formelę. Ant viršaus uždėkite jau iškeptą sausainį. Viską šaldykite 3-4 valandas -18°C temperatūroje. Prieš patiekdami nuimkite silikoninę formelę ir pagardinkite cinamono sirupu.
    52 kartai
    52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

    Skanaus!

    Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt