Receptai saldiems susitikimams: braškių ir mėtų kokteilis bei Gintaro perlo desertas

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.
Receptas: BRAŠKIŲ IR MĖTŲ KOKTEILIS
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva
Reikės:
600 g braškių;
50 g mėtų;
150 ml citrinų sulčių;
15 g palmių cukraus;
Ledukų.
Gaminimas:
- Sutrinkite braškes su cukrumi ir citrinų sultimis. Pridėkite ledukų, papuoškite mėtų lapeliais. Galite įpilti braškių sirupo.
Receptas: GINTARO PERLO DESERTAS
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: sudėtinga
Reikės:
ĮDARUI
300 g nuluptų kriaušių;
150 g cukraus;
70 g medaus;
100 g vandens;
2 g agar-agar miltelių.
MEDAUS SAUSAINIUI
35 g sviesto;
40 g cukraus;
53 g kiaušinio (1 kiaušinis);
70 g pasukų;
6 g kepimo miltelių;
125 g medaus;
150 g miltų.
CINAMONO SIRUPUI
250 g vandens;
50 g medaus;
1 cinamono lazdelė;
1 citrinos žievelė.
KREMUI
6 g agar-agar miltelių;
50 g citrinos sulčių;
125 g grietinėlės;
250 g balto šokolado;
250 g grietinės;
20 g citrinos žievelės.
Gaminimas:
- Paruoškite įdarą. Supjaustykite nuluptas kriaušes mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir supilkite cukrų. Virkite viską ant silpnos ugnies, kol kriaušės ims karamelizuotis. Sudėkite medų ir vandenį į kitą puodą ir užvirkite, sudėkite agar-agar miltelius ir karamelizuotas kriaušes, tada viską supilstykite į mažas silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
- Paruoškite medaus sausainį. Cukrų ir sviestą išsukite vidutiniu greičiu plakikliu, pamažu supilkite kiaušinį. Sudėkite kepimo miltelius į pasukas ir supilkite jas į cukraus ir sviesto masę. Ant garų vonelės ištirpdykite medų ir supilkite jį į bendrą masę. Galiausiai sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite, kad būtų 3 cm storio ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių. Paikite atvėsti. Atvėsusį sausainį supjaustykite 4*4 cm dydžio kvadratėliais.
- Paruoškite cinamono sirupą. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir palikite atvėsti.
- Paruoškite kremą. Agar-agar miltelius ištirpdykite citrinų sultyse. Išplakite grietinę, kol pasidarys standi. Grietinėlę pakaitinkite su baltuoju šokoladu, kol šokoladas išsilydys, mišinį atvėsinkite ir lėtai sumaišykite su išplakta grietine. Į masę sudėkite citrinų sultis su agar-agar milteliais ir citrinos žievele. Masę sudėkite į didesnes silikonines formeles, užpildydami jas iki dviejų trečdalių. Į vidurį dėkite po gabalėlį paruošto kriaušių įdaro, tada iki galo kremu užpildykite silikoninę formelę. Ant viršaus uždėkite jau iškeptą sausainį. Viską šaldykite 3-4 valandas -18°C temperatūroje. Prieš patiekdami nuimkite silikoninę formelę ir pagardinkite cinamono sirupu.