Receptas vakarui: jūros ešerys su daržovėmis

Jūros ešerys su daržovėmis / „52 kartai“ nuotr.
Jūros ešerys su daržovėmis / „52 kartai“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.

Receptas: JŪROS EŠERYS SU DARŽOVĖMIS

Kiek: 4 žmonėms

Sudėtingumas: lengva

Reikės:

700 g jūros ešerio;

150 g pasukų;

10 g agar-agar miltelių;

Mažų daržovių pagal sezoną;

Prieskoninių žolelių;

Citrinos.

Gaminimas:

  1. Apvirkite supjaustytas sezonines daržoves karštame vandenyje. Ištraukite jas iš vandens, kol dar pakankamai traškios ir nusausinkite.
  2. Keptuvėje iškepkite jūros ešerį, kol taps minkštas. Ant žuvies porcijų dėkite daržoves ir gausiai pabarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Užvirkite pasukas ir šiek tiek nugarinkite, sudėkite agar-agar miltelius ir supilstykite į nedideles formeles, kad sustingtų ir gautumėte pasukų žele.
  4. Patiekite žuvį pašlakstę citrinos sultimis, šalia išdėliokite pasukų žele.
52 kartai
52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

Skanaus!

Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt