Receptas vakarui: jūros ešerys su daržovėmis
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
„Šią fotosesiją planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. Ši nauja mano projekto fotosesija mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno ir į kurią taip paprastai neįmanoma pateikti“, - įspūdžiais dalinosi ant viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ maisto fotosesiją surengęs fotografas.
Receptas: JŪROS EŠERYS SU DARŽOVĖMIS
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva
Reikės:
700 g jūros ešerio;
150 g pasukų;
10 g agar-agar miltelių;
Mažų daržovių pagal sezoną;
Prieskoninių žolelių;
Citrinos.
Gaminimas:
- Apvirkite supjaustytas sezonines daržoves karštame vandenyje. Ištraukite jas iš vandens, kol dar pakankamai traškios ir nusausinkite.
- Keptuvėje iškepkite jūros ešerį, kol taps minkštas. Ant žuvies porcijų dėkite daržoves ir gausiai pabarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
- Užvirkite pasukas ir šiek tiek nugarinkite, sudėkite agar-agar miltelius ir supilstykite į nedideles formeles, kad sustingtų ir gautumėte pasukų žele.
- Patiekite žuvį pašlakstę citrinos sultimis, šalia išdėliokite pasukų žele.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt